​​​​© 2016 de Eendjes

ZWEMBAD

 

De Eendjes zwemmen normaal in het Neptunium zwembad op het Houffalizeplein in

Schaarbeek. Er zijn steeds twee banen in het grote bad voor ons gereserveerd alsook minstens de helft van het kleine bad.

 

Het zwembad is echter gesloten voor een grondige renovatie. Vanaf september 2017 zwemmen we dan ook in het publiek zwembad van Laken op maandag en dinsdag en in samenwerking met Splash is er een aanbod in het privé-zwembad van het Jan Van Ruusbroeckollege op woensdag.

 

LESSEN

 

De lessen duren 45 minuten, behalve de lessen G-werking die aangepast worden aan de leerling.

 

Vrij spelen voor of na de les kan enkel mits begeleiding in het water door een volwassene en voor zover er genoeg plaats is in het zwembad en de lessen ongestoord kunnen doorgaan.

KLEDIJ VAN DE BEGELEIDERS

 

De ouders of begeleiders mogen enkel in het zwembad in badpak of sportshort (stuk boven de knie) en op blote voeten. Deze regels worden bepaald door het gemeentelijk zwembad.

 

  • Ouders die geen badpak dragen moeten op de tribune blijven en mogen enkel in het zwembad komen om hun kind te helpen met douchen (in short en tshirt en op blote voeten)

  • Men mag enkel op blote voeten  en zonder jas op de trap van de vestiaires naar het zwembad indien men in de onmogelijkheid verkeert om zich om te kleden. De basisregel van het zwembad blijft echter dat men zich dient om te kleden.

UURROOSTER

Maandag van 16.40 uur tot 1820 uur (Laken)

Dinsdag van 16.35 uur tot 19.15 uur (Laken)

Woensdag van 16.00 tot 17.00 uur aanbod door vzw Splash  (Jan van Ruusbroec)

Klik op bovenstaande link om te zien welke niveau's op welk uur zwemmen.

Tegen midden augustus worden de toegekende lesuren onder voorbehoud meegedeeld. Bij het bepalen van de groepen en de lesuren houden we maximaal rekening met de wensen van de ouders inzake het voorkeursuur, met de leeftijden van de kinderen, hun niveau, broers en zussen ...

 

Indien men meerdere kinderen in eenzelfde uurvork wil inschrijven, dient men er rekening mee te houden dat niet alle niveau's elk uur kunnen zwemmen. Bijgevolg is het mogelijk dat niet al uw kinderen samen zwemmen op hetzelfde uur.

 

De club kan geenszins garanderen dat het uur en de dag van voorkeur zullen gehonoreerd worden maar we doen uiteraard ons uiterste best;

EERSTE LES

 

De eerste les is normaal gezien in de derde week van september. De laatste les van het schooljaar is meestal in de tweede of derde week van juni.

Het begin en einde van de lessen van het schooljaar wordt steeds per email aangekondigd.

 

Bij de eerste les krijgen de leden een badmuts met de juiste kleur (kleur van de groep waarbij ze werden ingedeeld). De leden dienen steeds de badmuts (waarop in zwarte stift hun naam duidelijk geschreven wordt) van de juiste kleur te dragen om de goede werking van de club te verzekeren.

 

Gelieve bij de eerste les een 30-tal minuten voor de les begint naar het zwembad te komen om onze inschrijvingen vlot te laten verlopen.

BEGELEIDING  VAN DE KINDEREN

 

De Eendjes verzorgen de lessen, de ouders of begeleiders dienen zelf te zorgen voor het aan- en uitkleden en het douchen van de kinderen als deze dit niet alleen kunnen EN het begeleiden van de kinderen tot bij de monitor.

 

Alle leden en hun begeleiders dienen voor, tijdens en na de les het het huishoudelijk reglement van het zwembad te respecteren, hetgeen geafficheerd staat aan de rechterkant bij de inkom.

 

BREVETTEN

Meer informatie over de brevetten vind je in het volgende overzicht.

AAN- en AFWEZIGHEDEN​

 

De club houdt steeds de aanwezigheden bij van de leden. U bent niet verplicht om te verwittigen dat uw kind afwezig zal zijn maar wij raden u aan de coördinator die de afwezigheden noteert toch de week van tevoren of achteraf te verwittigen van de reden van de afwezigheid zodat de club zo goed mogelijk de vooruitgang van uw kind kan monitoren.

 

De club vraagt om zoveel mogelijk aanwezigheden te hebben voor een zo goed mogelijke integratie van de kinderen in hun lesgroep.

 

De club zal de ouders contacteren indien er veel afwezigheden worden vastgesteld.

Na enkele ongewettigde afwezigheden behoudt de club het recht het kind uit te schrijven zonder terugbetaling van het lidgeld.